Muziekproject

 Muziekproject

2023-2024

Ook dit schooljaar zijn we weer welkom op de basisschool.

De leerlingen van groep 5 en 6 krijgen  les van Joop.

Dat ze al snel leuk kunnen spelen, laten ze horen bij Sinterklaas en de kerstviering.

Eind dit schooljaar mogen alle kinderen van de basischool meedoen aan de toeterroute.

Donderdagavond 27 juni lopen ze mee met de fanfare een rondje over het dorp met zelfgemaakte instrumenten.

Dat zal vast geweldig klinken.

Komt u luisteren?

2022-2023

Hoera, het kan en mag weer.

We zijn weer gestart met een muziekproject op de basisschool. De leerlingen van groep 5 en 6 krijgen 10 weken lang een half uur les van Joop de Pooter op een bugel of trompet.

3 december trakteren ze Sinterklaas op hun eerste voorstelling.

2020-2021

Helaas. We hadden geweldige plannen. Hopelijk kunnen we het volgende schooljaar weer samen met de basisschool een leuk project opstarten.

2019-2020

We zijn weer van start gegaan met een muziekproject. De kinderen van groep 5 en 6 krijgen les van Joop de Pooter. Hiervoor krijgen de leerlingen een klein koper instrument te leen van de fanfare. Een trompet, cornet of bugel. Het maakt niet uit, op een korte tijd leren de kinderen al hun eerste liedje. Misschien ook wel al heel snel een eerste optreden?

 

2018-2019

Dinsdag 5 februari starten we weer met een muziekproject op de basisschool. Joop de Pooter zal de kinderen van de bovenbouw 8 weken les geven. Hiervoor krijgen de kinderen een blaasinstrument te leen. Te zijner tijd zal er een concertje gegeven worden om het geleerde aan de ouders en belangstellenden te laten horen.

2016

Donderdagavond 30 maart in de Luifel om 19.00 uur laten de kinderen van het muziekproject horen wat ze geleerd hebben.

Komt u luisteren?

U zult verrast worden.

—————————

Begin november 2016 zijn de muzieklessen voor de kinderen van groep 5 en 6 van zowel Lamswaarde als Hengstdijk weer gestart. De lessen vinden plaats op basisschool ‘de Oostvogel’. en worden verzorgd door docenten van de Zeeuwse muziekschool.

De kinderen leren slagwerk en blazen op een muziekinstrument. Groep 6 start  met blazen, ze krijgen hiervoor een instrument in bruikleen van de fanfare.  Groep 5 begint met slagwerk. Na verloop van tijd zal er gewisseld worden.  We hopen dat de kinderen veel plezier zullen beleven aan deze lessen. Hopelijk mogen we een aantal leerlingen later bij de fanfare begroeten.

Immers samen muziek maken is een sociaal gebeuren en een leuke hobby en ontspanning.

Een eerste optreden staat ook al genoteerd.

22 december tijdens de kerstavond in de kerk mogen we genieten van  hun vooruitgang.

We hopen dat u ook komt luisteren.

2015

Vanaf november 2015 zijn 21 leerlingen van basisscholen de Oostvogel uit Lamswaarde en t’ Vogelnest uit Hengstdijk begonnen aan het muziekproject dat tot stand is gekomen door samenwerking van beide scholen, de Zeeuwse Muziekschool en de Fanfare Vrijheid Eendracht. De leerlingen van groep 5 en 6 krijgen 18 weken muziekles welke verzorgd worden door docenten van de muziekschool. De 11 leerlingen van groep 5 zijn begonnen met slagwerklessen en de 10 leerlingen van groep 6 met het leren bespelen van een bugel of trompet. De slagwerklessen worden verzorgd door Albert-John en de blaaslessen  door René Bogaarts. Na 6 lessen wisselen de leerlingen van instrument.  De lessen  verlopen prima en de kinderen zijn dol enthousiast. De leerlingen die een bugel of trompet leren bespelen kregen een instrument in bruikleen mee naar huis.

Donderdagavond 14 april 2016 hebben we dit project afgesloten met een concert in de Luifel. De leerlingen brachten samen met de fanfare hun nummers ten gehore. Op deze avond werd ook uitleg gegeven worden over het volgen van muzieklessen via onze fanfare. Vol enthousiasme speelden de leerlingen hun nummers. Toen ze op instrumenten van de fanfare mochten proberen lukte dat erg goed.

Massaal liepen ze naar het slagwerk. En sloegen daar de vellen van de pauken.

Er was zoveel belangstelling van ouders, grootouders en belangstellenden dat er maar net genoeg zitplaatsen waren.

foto school slagwerk
Drumles in de klas
foto school trompetten
Blazers in de klas
IMG-20160414-WA0014_resized
Het concert in de Luifel